sábado, 24 de octubre de 2009

ELS CAMBRERS: ES TROBEN EN CONSTANT TENSIÓ I CAL QUE HI POSIN ATENCIÓ


Avui hem parlat dels cambrers, que en el seu dia a dia trobem: que han d’estar molta estona dempeus, realitzant gestos repetitius com per exemple a l’hora de fer cafès, repassar copes, servir les taules...

Són activitats que realitzen moltes vegades i que només modificant-les una mica ens aportarien beneficis.

Hem comentat sobretot en fer petits canvis alhora de fer els cafès i al servir. A més d’ensenyar algun exercici i donar alguna recomanació.

I hem acabat dient:
" Els cambrers, gran part del dia, es troben drets servint acumulant força tensió, cal que la compensin amb bona postura, exercicis i relaxació"

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1571799





sábado, 17 de octubre de 2009

TORN DE LES SECRETÀRIES I PERSONAL ADMINISTRATIU: HEM DESTACAT QUINA ÉS LA MILLOR MANERA D’ESTAR POSICIONAT


Les posicions a millorar són: asseure’s correctament i tota la disposició de l’entorn de treball: col·locació de la pantalla, ratolí, reposapeus,... I l’altre cosa molt important a tenir en compte és que si s’han d’atendre moltes trucades, al mateix temps que ens trobem treballant a l’ordinador o agafant algun document d’un calaix o d’un prestatge, poder disposar d’un mans lliures.
Per finalitzar algunes recomanacions: fer petites pauses cada 45-50 minuts i aprofitar per fer alguns exercicis i relaxar-se.

Hem acabat dient: “la secretària millorarà en gran mesura si disposa d’una bona taula, una bona cadira i adopta una bona postura”.

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1550239

sábado, 10 de octubre de 2009

HEM PASSAT PER LA PARET EL CORRÓ, PER TANT HEM PARLAT DEL PINTOR



Aquesta setmana hem analitzat algunes de les situacions qüotidianes dels pintors. Les 3 posicions més habituals són: a l'hora de moure mobles, quan estat pintant drets o enfilats a l'escala i quan estan ajupits.

Amb la col·laboració d'un pintor de professió, l'Adrià Gilibets, hem destacat que va molt bé: humitejar el terra quan hàgim de moure un moble i sempre millor empentar que no tibar i fins i tot fer-li fer la "ballarina", utilitzar un bon bastó pel corró i per la brotxa per treballar amb bona posició i quan estem molta estona ajupits en posició del cavaller o de genolls, cal que ens ajudem de proteccions.

Les zones que es veuen més afectades o perjudicades, són: les espatlles, els trapezis,les cervicals i els panxells.

Hem acabat explicant alguns exercicis i fent una reflexió:

"Si els professionals, tenint l'aprenentatge de l'ofici i els materials adients es sobrecarreguen, cal que siguem prudents si ens aventurem a pintar com hem fet tots alguna vegada, que no acabem patint una lesió indesitjable".

jueves, 1 de octubre de 2009

AQUESTA SETMANA HEM ANAT A LA PEIXATERIA


Ens ha tocat parlar de la professió: peixater/era. Es tracta d’un ofici que es lleven molt d’hora, han de traginar força pes posant el peix a la parada i agafant-lo per servir-lo, per tant han de tenir cura de com agafar les caixes i els peixos, així com alhora de tallar les peces.

Hem parlat de les tres situacions més sovintejades: posició alhora de tallar el peix, posició alhora d’agafar les caixes i alhora d’agafar els peixos per servir-los.

Hem dit quines són les adaptacions que podem realitzar per no haver-nos de sobrecarregar. A més hem ensenyat alguns exercicis per estirar i relaxar.


Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1518119