jueves, 30 de julio de 2009

EL CALÇAT D'ESTIU...


Hem acabat la temporada, parlant de com anem calçats a l’estiu.
Primer de tot cal dir que el peu, podríem definir-lo com una semibòveda òssia que ens ajuda a amortir el pes. O sigui que el peu normal sol ser un peu pronador (que cauria cap endins). I gràcies al calçat i a la musculatura s’estabilitza i no cau cap a l'interior. Si el calçat és incorrecta no m’ajuda a estabilitzar i apareixen les compensacions i les sobrecàrregues musculars.
Per tant, el calçat és importantíssim, no només per caminar bé, sinó perquè si no repartim correctament el pes a l’hora de caminar, ens repercutirà a la resta d’articulacions: genoll, maluc i naturalment columna vertebral.
Si se’ns fan durícies als peus o hi ha unes zones especialment desgastades de les sabates voldrà dir que no estem recolzant bé els nostres peus. En aquests casos és aconsellable visitar un podòleg que ens faci un estudi de la marxa (Estàtica i dinàmica)
Per finalitzar recordàrem la primera secció la del dia 22 de gener que vam començar pel cap, parlant de les nostres cervicals, la relació que tenien amb els ulls i hem acabat la temporada parlant dels peus... hem fet un recorregut de cap a peus
La conclusió:
“PER ESTAR BEN EQUILIBRATS, CAL ANAR BEN CALÇATS”
Bones vacances

domingo, 5 de julio de 2009

PRECAUCIONS QUAN VIATGEM....


La setmana passada explicàrem com havíem de portar, agafar i traginar les maletes a l’hora d’anar de viatge. Aquesta hem parlat de les bones postures que hem d’adoptar quan viatgem.
La famosa “Síndrome de la Classe Turista”, que molta gent es pensa que només es dóna viatjant en avió i això no és cert, també es pot donar en autocar i cotxe. El fet de mantenir una postura durant més de dues o tres hores sense moure’ns, ens dificulta la circulació de retorn venós i fa que ens pugui crear una trombosi venosa profunda.
Destacàrem aspectes rellevants alhora de viatjar com: hidratar-se bé, utilitzar mitges elàstiques o mitjons de compressió, (Sobretot les persones que formin part del grup de risc, aquest grup, si fa un viatge llarg, caldria que consultessin amb el seu metge), no portar roba apretada,...

A més ensenyàrem uns exercicis a fer durant el trajecte del viatge.

I acabàrem dient: "Si nosaltres volem que la nostra sortida o escapada conclueixi amb èxit, cal que tinguem cura del què hem dit"