domingo, 31 de mayo de 2009

VISCA EL BARÇA!!!! i VISCA LA FISIOTERÀPIA


Aquesta setmana després de que el FC Barcelona de Futbol aconseguís el “Triplet” històric, em vaig presentar a TV3 a fer la secció amb una indumentària molt especial. Una armilla “tunnejada” amb la bandera del Barça i la senyera, deixada pel Dr Sergi Sánchez de l’Asepeyo de Sant Cugat, i una de les corbates oficials del Barcelona, deixada pel Xavier O’Callaghan ex-jugador del FC Barcelona d'Handbol.
Al veure'm així, van canviar-me el tema que teníem previst parlar i parlàrem de: l’aixecada de copa del Puyol, de la plasticitat del gol del Messi i la reacció del públic. Sempre analitzant-ho des de la perspectiva d’higiene postural i la problemàtica física que pugui existir en les diferents situacions.
La frase del dia va ser el Pep Guardiola “amb petits canvis ha aconseguit Grans resultats” i nosaltres des d’aquesta secció pretenem: “Amb petits canvis obtenir Grans beneficis”.

domingo, 24 de mayo de 2009

COM HEM DE CAMINAR...


Caminar és una activitat cardiovascular saludable i aquest dijous passat n'hem parlat. Hem destacat els beneficis que ens comporta el fet de caminar 30 minuts diaris, i alhora anar ben calçat. A més també destacàrem la necessitat de gestionar bé l'ús dels talons i alhora realitzar uns exercicis compensatoris.

La conclusió: "Estem parits per estar en moviment" i quan ens quedem aturats és quan ens comencen aparéixer els problemes.


Si vols veure el vídeo clica aquí: http://www.tv3.cat/videos/1241999

viernes, 15 de mayo de 2009

OPERACIO “BIQUINI”, CAL TRENCAR VELLS MITES


La calor apreta i ja hem començat el que anomenem "operació biquini”. Sovint la gent fa coses en aquest sentit que no toquen: mal menjar, fer exercicis que enlloc d’ajudar-los els perjudiquen...etc.
Aquest passat dijous 14 de maig hem parlat de la importància de realitzar una activitat que en podríem dir “CARDIOSALUDABLE”.
A més hem descrit quins són els músculs de l'ESTÀTICA, que són els que ens aguanten i que tendeixen a estar RETRETS (ex. els isquiotibials) i contracturats (ex. zona cervical, dorsal, lumbar, etc) i els de la DINAMICA que la seva problemàtica rau en que es DEBILITEN EN EXCÉS si no els exercitem (ex. abdominals)
Explicàrem a realitzar abdominals hipopressius i vam acabar dient que: “Abans es feia esport per fer múscul. Ara, sovint, es fa múscul per fer esport. I hauríem de procurar: fer esport per fer salut".
Si vols veure el video clica aquí: http://www.tv3.cat/videos/1221989

MES DE MAIG, TEMPS DE FLORS


Una de les aficions més esteses quan s’acaba la vida laboral dels catalans i un vol seguir sentint-se actiu i jove, és tornar a la terra. Tenir un petit hortet per cultivar-hi quatre verdures, patates i tomàquets que dur a casa mentre fem petar la xerrada i arreglem el món amb el veí.
El passat dia 7 de maig vam parlar de com regar les plantes i de tenir cura d’un petit hortet o jardinet.

Una frase sovintejada seria: “m’he quedat clavat”

Quan t’ajups moltes vegades el que fas es deixar les cames quietes i doblegar l’esquena, aquesta pràctica provoca que els músculs lumbars es sobrecarreguin i es fatiguin aviat. Això implicarà que arribat aquest punt no responguin bé i les vertebres quedin travades, provocant la clavada que en termes mèdics sol ser una protrusió o una hèrnia discal.

A la conclusió que arribarem va ser: “Una persona que tingui plantes, un petit hortet o jardinet, cal que en GAUDEIXI no que hi PATEIXI”

martes, 5 de mayo de 2009

COM POSEM ELS NENS DINS EL COTXE?


Si fa dues setmanes vam explicar com portar els nens a l'escola a peu, i com els joves havien de dur aquestes motxilles plenes de llibres a l'esquena, aquest darrer programa hem parlat des d'una altra vessant: com hem de posar les cadiretes i els nens dins el cotxe.

La conclusió va ser la següent: "Si per fer un gest s'ha de forçar, vol dir que s'ha de canviar o mirar d'estalviar".

Aquesta setmana parlarem de com reguem les plantes o cuidem el nostre jardinet o hortet...