domingo, 29 de marzo de 2009

EL PROPER DIJOUS SEGUIREM AMB EL "COM CUINEM"….




Aquest passat dijous tant sols poguérem respondre les preguntes dels telespectadors del dia anterior. Donat que l’actualitat mana, es va haver de realitzar una connexió en directe, i se’ns va exhaurir el temps de la secció.
Ara bé, el proper respondrem a més preguntes i relatarem tres situacions quotidianes que sovintegen a la cuina i explicarem com moure’ns millor.
Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí:

viernes, 20 de marzo de 2009

EL DIA DEL PARE, HEM ANAT DE COMPRES….


El tema d’aquest dijous ha estat anar de compres. Hem parlat tant d’anar de botigues, com d’anar a comprar als comerços, el mercat o el supermercat.
Li hem tornat a trobar utilitat a les muscleres, per tal de no segar-nos els dits amb les bosses, a més s’ha remarcat la importància de repartir bé els pesos i portar-los els més propers al cos possible, així ens evitem sobrecàrregues indesitjades als trapezis i a les espatlles.
També s’ha parlat del carret de la compra que s’hauria de mirar de portar empentant i alhora de descarregar evitar les inclinacions i torsions de la columna. I com que era Sant Josep, li he regalat una pràctica motxilla al Josep amb el lema de la secció:

“ELS PETITS CANVIS ENS PORTEN GRANS BENEFICIS”

El Fisioinquiet

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: (http://www.tv3.cat/videos/1094989 )

viernes, 13 de marzo de 2009

FER LES TASQUES DOMÈSTIQUES AMB CORRECCIÓ ENS AJUDA A FER PREVENCIÓ



Aquest dijous la secció va versar sobre com netejar els vidres, com posar la rentadora, la rentaplats i per concloure fer el llit.
Vaig emfatitzar i explicar de manera gràfica, amb un simulador vertebral, els problemes discals que podem patir si ens anem inclinant i ajupint cap endavant sense flexionar els genolls.
També vaig esmentar que allò que és bo i utilitzat pels professionals, és molt adient i útil per a nosaltres. La Lidia i el Josep ens van mostrar com s’hauria de fer el llit correctament, perquè fins ara només ens havien ensenyat a desfer-lo fent el 44, una bona postura per dormir....
Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1075689


El dia abans em van entrevistar al programa “La segona hora de minoria absoluta de RAC1”, per parlar de com “Fer nones”, m’ho vaig passar d’allò més bé i em van presentar en forma de rodolí, cosa que els hi vaig agrair i que diu així:

Si hem de parlar de dormir,
no hi ha millor pensada
que vingui a parlar el del Cuní
que és persona acreditada


Per escoltar l’audio està penjat a: http://www.racalacarta.com/wp-rssdir.php?cat=la_segona_hora el programa del dimecres dia 11/03/09.

sábado, 7 de marzo de 2009

ÉS DIJOUS, PERÒ TOCA FER DISSABTE…


Aquest passat dijous ens plantejàvem el repte d’analitzar com fem dissabte, és a dir com planxem, com passem l’aspirador, com escombrem i com freguem.
Analitzàrem les diferents activitats esmentades com les realitzem i com les podríem millorar per tal d’invertir més en salut articular i muscular, perquè com ja sabem: “Els petits canvis ens porten grans beneficis”
Destacaria d’avui les dues reflexions que va fer la Lidia:
“Cuidar-se, consisteix en primer pensar en tu” i “Es tracta de pensar un instant, just abans de fer el moviment, quina seria la postura més adequada per realitzar-lo”
I espero, desitjo i confio que s’acabi fent realitat la visió que va tenir la Lídia de fer un Vídeo d’exercicis físics en base a les tasques domèstiques, jo diria més, recopilaria en un petit llibre els temes que anem tractant ben desenvolupats i alhora i adjuntaria el DVD amb la part pràctica.


Si voleu veure el vídeo cliqueu: http://www.tv3.cat/videos/1061569