sábado, 28 de febrero de 2009

ELS PETITS CANVIS ENS PORTEN GRANS BENEFICIS!!!




La secció d’aquest dijous passat pretenia explicar com podem parlar millor per telèfon.
Crec que fórem capaços de resumir correctament i de manera entenedora les males posicions que adoptem quan parlem per telèfon, i alhora mostrar les possibles alternatives que tenim per mirar d’evitar-les. I com es pot anar veient realitzem moltes activitats de la vida quotidiana de manera asimètrica, fet que fa que ens anem deformant en el mateix sentit i veiem que aquest fet sovinteja tractem el tema que tractem. És per aquest motiu que vaig acabar la secció fent-me meva una frase del Capità Enciam, però versionada, que diu així: “ Els petits canvis ens porten grans beneficis”. I el que volem i desitgem és que de cada tema que tractem, mostrar les coses que hauríem de canviar, per tal de que la gent pugui fer petits canvis amb l’objectiu d’assolir el benefici esperat.

Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1049429


viernes, 20 de febrero de 2009

AMB UNA LÍDIA ESPECTACULAR, VA SER FÀCIL EXPLICAR COM TREBALLAR AMB L’ORDINADOR I ESTUDIAR


Amb l’ajut de la Lídia i responent a la pregunta d’un telespectador, varem realitzar una classe pràctica de quina hauria de ser la postura correcte d’adoptar per treballar amb l’ordinador, i a l’hora d’estudiar o llegir.
La lliçó no va ser massa complexa i molt pràctica. En resum podríem dir que l’ajut d’un faristol ens pot ser de gran utilitat per poder estudiar, per tal de no mantenir una flexió perllongada del coll i que a la cadira ens hem d’asseure ben recolzats sobre els isquions, amb la zona lumbar recolzada i els peus ben posicionats al terra o al damunt d’un reposapeus, amb la pantalla de l’ordinador al davant i no esbiaixada.
El Josep al final va proposar un repte per dijous que ve, explicar-li a la Pilar Rahola que la posició d’asseguda amb les cames creuades no és la millor que pot adoptar. No us la perdeu, ja que la Pilar es fa difícil d’alliçonar...
Podeu veure el vídeo, cliqueu: http://www.tv3.cat/videos/1039799

domingo, 15 de febrero de 2009

L’ACTUALITAT MANA, I AQUESTA SETMANA ENS HEM HAGUT DE SALTAR LA SECCIÓ


Aquesta ha estat una setmana que per circumstàncies de les notícies esdevingudes, s’ha hagut de posposar la secció habitual dels dijous.
Aquest proper dijous dia 19 de febrer, si no hi ha cap imprevist de darrera hora la reprendrem novament i tractarem un tema molt quotidià arran d’una pregunta d’un telespectador. Com trobar la posició adient per estudiar i per treballar amb l’ordinador?
No us la perdeu, perquè promet ser d’allò més interessant i divertida.

viernes, 6 de febrero de 2009

EL LLIT I EL COIXÍ S’HAN D’ADAPTAR A LA PERSONA.... I JO CADA DIA M’ADAPTO MÉS A LA SECCIÓ


Com aquell que no va la cosa, ja ens trobem al tercer programa i seguim amb el tema: Com dormim?
Abans d’entrar en el tema en qüestió les preguntes dels telespectadors, avui ja estic menys tensionat. Tot seguit, cap al tema amb la Lídia i en Josep. Penso que estem aprenent a combinar en la seva justa mesura, el sentit comú amb el saber científic.
Crec que estem aconseguint una secció interessant i alhora divertida, i això ho hem de mantenir. I dic això pels comentaris que m’arriben de la gent: ei! riem molt i alhora és de gran ajut el que dieu, aquests temes que tracteu són molt quotidians, seguiu així que ho foteu prou bé....
Bé, com diu aquell: “cal assolir el punt just de rigor i humor, per tal de generar l’expectativa adient dia rere dia” i això s’ha d’anar treballant. Procurant de cada tema escollit, mostrar el més gràficament i didàcticament possible, la seva problemàtica i com evitar-la.
La veritat és que poder presentar els diferents temes amb l’ajuda de la Lídia i en Josep, que tenen ambdós un bagatge envejable i alhora una gran predisposició, facilita l’esdevenir d’aquesta secció.
Per la meva part, cada dia em sento millor, però no per això em relaxaré i baixaré la guàrdia, seguiré fent honor al meu pseudònim de “Fisioinquiet”, en aquest cas més inquiet que mai.

Podeu veure el vídeo, cliqueu: (http://www.tv3.cat/videos/1016239 )